ZOZ

het jaar rond

marathons

wedstrijd

contact

nieuwjaarsduik

ZOZ zwemt het hele jaar door in de Gaasperplas. Geen muren, geen geklets aan de kant, geen chloor maar vrijuit zwemmen in lekker fris water. In de Gaasperplas mogen geen motorboten varen.
We spreken af, zwemmen van boei naar boei, in een rondje bepaald door het weer, de wind, zon, regen en de watertemperatuur.

rondje

zwemmen in de winter

Ja, in de winter zwemmen we ook in de plas. Met de juiste kleding kun je in niet bevroren water altijd zwemmen. Wij hebben dit jaar 30 minuten gezwommen met onze thermometer (meetpunt 12 cm diepte) op 1,4°C.
Een goed sluitend wetsuit, sokken en handschoenen van 5 mm en een neopreen cap en dan goed voorgewarmd gaan we het water in. Je went aan de schrik, het alarm dat afgaat als het koude water in je pak stroomt.

ijsbreken

Niet treuzelen, niet rustig aan inzwemmen, maar voluit zwemmen, warmte genereren. Bij de boei een klein extra rondje om de groep bij elkaar te houden, zwemboeien tellen en op naar de volgende...
In 2 tot 3°C 30 minuten; bij water van 4 tot 5°C is 45 minuten zwemmen mogelijk. Snel onder de niet te warme douche het pak uitworstelen en dan bibberen als het koude bloed uit je handen en voeten naar je hart gaat. Met een ijsmuts op bij de houtkachel in de kantine smaken thee en koek extra goed!

ijsbeer Eddy
Onze ijskampioen (Eddy de ijsbeer) gaat na de training nog een klein stukkie "bloot".

facebook

logo